Den danske folkekirke m.m. før år 2000


Projekt

Denne hjemmeside i sin fulde værdi er under udbygning. Det vil sikkert tage nogle år inden siden er fuldt udbygget fordi der er meget tekst, der skal forfattes / skrives og mange billeder skal tages, redigeres og sættes ind.

Projektet er opstået som en udløber af interessen for slægtshistorie, specielt i min mands slægt, da der i de forskellige slægtsgrene var mange præster og andet kirkepersonale.

Projektet skulle egentlig være et bog-projekt, men da det er en meget bekostelig opgave med få købere ville projektet i sin helhed ikke være rentabelt. I stedet blev det i år 2000 besluttet at udgive hele projektet som en hjemmeside som forhåbentlig vil være færdig i år 2025.

I sin helhed vil projektet blive en billed/tekst beskrivelse af alle landets kirker + danske kirker i udlandet. Der vil blive personalerækker for alle personalegrupper i det omgang, det er muligt at skaffe de nødvendige oplysninger.

Som et tillæg fik jeg i 2011 overdraget et kæmpestort billedarkiv med dias med billeder af danske, norske, svenske og slesvigske kirker af afdøde Peter Bondesens enke, Hideko Bondesen, hvilket jeg er meget taknemmelig for. Der er mange kirker han har fotograferet, som jeg ikke har og derfor blev mit samlede billedgalleri udvidet med ca. 60.000 billeder, som skal scannes for at kunne bruges på denne hjemmeside.

Hvis der er andre, der har billeder, af de kirker, jeg endnu ikke har besøgt for at fotografere, er I meget velkommen til at kontakte mig, hvis I ønsker, jeg må bruges jeres billeder på min hjemmeside.

Retur til toppen

-- Copyright © kirkehistorie.dk 2007 -- Webmaster Kirsten Marie Jensen: kj@kirkehistorie.dk -- Opdateret d. 9.7.2012 --