Den danske folkekirke m.m. før år 2000


Fjenneslev Kirkegård

Fjenneslev Kirke - Fjenneslev Sogn - Ringsted-Sorø Provsti - Roskilde Stift - Sorø Kommune - Vestsjællands Amt


Kirkegård

Kirkegården er beliggende rundt om kirken og består af et gammelt og et nyt område samt en Mindelund for Hvide-slægten.


Kapel (KMJ)

Kapel

Kapellet er i kirkegårdens nordvestlige hjørne.


Ukendt fællesgrav (KMJ)

Ukendt fællesgrav

Ukendt fællesgrav er placeret på østlige kirkegårdsafsnit. Teksten på stenen lyder: I min faders hus er der mange boliger.


Labedarium

Der er labedarium på kirkegårdens nye afsnit i øst.


Runesten (KMJ)

Gravminder på kirkegården

Til venstre for våbenhuset er en runesten opstillet. Stormand har den Sasser været, som i Knud den riges dages lod Sasserbro bygge over Tuel Å og satte sig selv den runesten, som nu findes på Fjenneslev Kirkegård.


Mindelund (KMJ)

Mindelund

Nord for kirken ligger et lille anlæg, på dette sted har Hvidernes gård ligget. I midten af anlægget omkranset af en rund bøgehæk står et egetræ. Dette egetræ blev plantet i 1923 til minde om genforeningen og kaldes derfor Genforeningsegen.


Runesten i Mindelund (KMJ)

Runesten i Mindelund

Nord for kirken ligger et lille anlæg, på dette sted har Hvidernes gård ligget. Her står en runesten med teksten: Den er rejst til minde om Asser Rig og teksten lyder: Til minde om Asger Ryg, Absalon og Esberns fader, rejstes denne sten, hvor gamle mure vidne om, at Hvidernes gård har stået. Hvideslægtens gård er der kun få spor tilbage af.

Retur til toppen


-- Copyright © kirkehistorie.dk 2007 -- Webmaster Kirsten Marie Jensen: kj@kirkehistorie.dk -- Opdateret d. 15.7.2012 --